10 Ekim 2008 Cuma

Turkcell 1 numara ve rakipler


Turkcell'in 1. olduğunu vurguladığı reklamlar TV ekranlarında. Reklam Turkcell'in en iyi olduğunu iyi bir şekilde vurguluyor ve kullananlara özel olduklarını hissettiriyor. Buna karşılık olarak Avea'nın bir cevabı var o da ben de 1.'yim diyor. Reklam güzel düşünülmüş çünkü rakipler reklama cevap vermek zorundalar ve cevap verirlerse de takipçi durumunda kalacaklar yani hafif bir sıkıştırma var. Fakat böyle reklamlar bence problemlerini de birlikte getiriyor.

Avea'da buna karşılık kendinin bir numara olduğunu belirten bir reklam yapmış. Ama üstte dediğim durum da gerçekleşmiş oluyor(İstikbal'in 1 numara reklamından esinlenmiş galiba Turkcell).
Avea bence şöyle bir reklam yapabilir; Avea, diğer operatörler konuşma ücretinde son numara. Avea, kendi operatöründe görüşme ücretlerinde en düşük ücretlendirme. Ve biz lafta birinci değiliz gibi bir replikle birlikte küçük sıfırlardan oluşmuş bir 1 ve onun üstüne çarpı veya Avea'nın diğer reklamlarda kullandığı kucuk çizgi karakterlerle onu yerme gibi bir küçük son ve ardından müşteriye onlar için en iyiyi yaptıklarını tok bir sesle söyleyen reklam yapabilir.

1 Ekim 2008 Çarşamba

Days In Colours


Battaniye, batmayan iye....Acaba ben mi anlamadım bunlar mı başka bişey kastediyor, çözemedim.